dijous, 25 de juliol del 2013

Crònica Open de Balaguer per Xavier Martínez Pla




Del 15 al 23 de Juliol va tenir lloc a la “Pallavacara” el XVIII Open Internacional ciutat de Balaguer, un torneig amb una bossa de premis força elevada 10.000€, i unes inscripcions força econòmiques 10€ sub-16 i 20€ general, dins i fora de la sala de joc i va haver molt bon rollo amb els jugadors, l’àrbitre principal, Enio Bello no va tenir cap problema, excepte que en un parell de partides va sonar el mòbil. Aquest any el torneig disposava de 9 GM’s, 10 IM’s, 5 FM’s, 2 WGM’s, 1 WIM, per tant 27 jugadors amb títol internacional. El cap de sèrie i el principal favorit en guanyar el torneig era el GM de Xina Ni Hua amb un elo fide de 2661. Però com es va veure els altres jugadors li van posar les coses difícils.

Primer classificat, el jove GM del Perú Jorge Cori amb 7,5 punts (6+ 3= 0-) possibles de 9 partides, es va posar líder junt amb Ni Hua a la 5 ronda, una partida molt lluitada que al cap de 5 hores va acabar taules, i la derrota del GM xinés a la 6 ronda i les seves dos grans victòries a les rondes 7 (en una gran partida d’atac que es va veure un parell de sacrifici de peça) i 8, van fer que el GM peruà quedes campió d’aquest fort torneig.



Segon classificat, el GM de Rússia Vladimir Burmakin, amb 7 punts (6+ 2= 1-), havia quedat campió a l’any 2011, aquest any ha estat apunt de repetit el títol, però la derrota a la 3 ronda, li va posar les coses molt difícils, però una gran victòria amb blanques contra el GM Ni Hua, va fer que el GM rus es recuperés de la derrota de la ronda 3.




Tercer classificat, el GM de Xina Ni Hua amb 6,5 punts (5+ 3= 1-), va quedar tercer empatat amb 7 jugadors, però el seu millor desempat el va fer entrar al podi. El xinès va començar el torneig amb quatre victòries, però en les últimes 5 partides, va fer la meitat dels punts, i això no li va permetre guanyar el torneig.   



Facilitat per Xavier Martínez Pla. Tres Peons. 

Participant del Torneig