diumenge, 23 de juny del 2013

Crònica Open del Foment Martinenc per part del Víctor Collell


Cronista: Víctor Collell.


Ha finalitzat aquesta XV edició de l’Obert del Foment, un Obert Internacional que enguany ha guanyat força tenint més participació de la prevista. S’ha disputat a la seu del Foment Martinenc, amb una sala àmplia on els jugadors jugaven sense problemes i d’altres per a les demés taules del Grup B. Un Obert que contava, a més, de modalitats i característiques que manquen en altres torneigs, com l’anàlisi de cada ronda amb un titulat, o enlloc de tenir copes de premi, hores de classe amb algun titulat. Aspectes innovadors a l'hora d’organitzar torneigs que valorem molt els participants que hem disputat aquest Obert del Foment.



Grup A
·         1r. Classificat.—GM Miguel Muñoz. Cerdanyola del Vallès. L’1 del rànking en aquest Grup A, va haver de demanar bye a la ronda 3 degut al Campionat de Catalunya absolut, però es va refer guanyant tres partides seguides i sent invicte fins al final del torneig, on en la darrera ronda va entaular amb el MK Cristian Fernández (segon classificat) per assegurar la primera plaça, L’enhorabona!
·         2n. Classificat.—MK Cristian Fernández. Mollet. Invicte en tot el torneig, també va haver de demanar un bye a la primera ronda. En els moments claus i amb els rivals més forts va ser on va estar més entonat, entaulant amb el seu company de club MK Javier Amores, guanyant al tres del rànking MK Benjamín Pérez i entaulant a la darrera amb el campió. L’enhorabona!



·         3r. Classificat.—Oriol Porta. Ateneu Colón. Curiosament com al Grup B, el tercer classificat ha estat un jove jugador, en aquest cas un sots-16 que ha demostrat estar en gran forma en aquest campionat fent molt bones partides, entaulant amb el MK Javier Amores i guanyant a jugadors com l’IM Víctor Vehí o els dos joves jugadors Daniel García i Màxim Ventura. L’enhorabona!

Grup B
·         1r. Classificat.—Marc Urgel. Ateneu Colón. Va liderar el torneig pràcticament des de la ronda 1. Dues taules seguides a les rondes cinc i sis van fer posar més emoció en aquesta primera plaça del campionat, però després de guanyar hàbilment a dos forts jugadors com Ramón Caro i Josep Lluís Flores Lliñan es va permetre fer taules a la darrera. Merescudíssim campió. L’enhorabona!


·         2n. Classificat.—Ramón Caro. Mollet. Després de perdre la primera partida amb el que seria una revelació del torneig, va aconseguir remuntar guanyant cinc partides seguides. A la ronda 7 però va caure amb el que seria el campió del torneig però la victòria en les dos darreres el van fer aconseguir la plata en aquest complicat Grup B on ningú regalava res. L’enhorabona!

·         3r. Classificat.—Daniel Riu. EDAMI. Qui diu que no es pot quedar entre els tres primers tenint la curta edat que té aquest jugador, i a sobre fent dos byes? Ha fet ni més ni menys que set punts de set possibles ja que no va ser emparellat en dues rondes, aconseguint aquesta tercera plaça, +52 punts de FIDE i una performance de 2454. L’enhorabona! 



Facilitat per: Víctor Collell