dilluns, 11 de desembre del 2017

Fabiano Caruana guanya el London Chess Classic. Crònica Torneig Hostalets de Pierola. Inici Sunway Chess Festival

LONDON  CHESS  CLASSIC








Fabiano Caruana guanyador del torneig després d'un desempat amb Nepomniachtchi.

Magnus Carlsen primer al Grand Chess Tour.


Classificació final

1) Fabiano Caruana      6 punts.
2) Ian Nepomniachtchi   6 punts.
Magnus Carlsen              5 punts.
Vachier Lagrave              5 punts.
Wesley So                       5 punts.
Hikaru Nakamura           4'5 punts.
Levon Aronian                 4 punts.
Sergey Karjakin               3'5 punts.
Viswanathan Anand          3 punts.
Michael Adams                 3 punts.



SUNWAY  CHESS  FESTIVAL  SITGES









CRÒNICA I FOTOS TORNEIG HOSTALETS DE PIEROLA



Per Francesc Millaret

Els Hostalets de Pierola es despertava aquest fred matí de diumenge amb el primer Torneig de Ràpides que el Club d’Escacs del Casal Català organitzava al poble, el quart torneig liderat des del club. A diferència dels altres, on la calor estival regnava entre els participants, aquesta vegada l'esplendor de la Sala del Casal acollia el caliu dels assistents en un dia de pre-hivern. 

I el cert és que ha estat un èxit. 41 jugadors de totes les contrades (21 clubs diferents) han fet acte de presència als taulers. L'èxit és doble veient l’altíssim nivell de joc, amb 14 jugadors de més de 2000 punts d'ELO, 4 de més de 2350 i un cap de llista de 2617 punts, que feien presagiar un combat titànic per les primeres posicions. I no hi ha hagut decepció: en un format de 5 minuts a finish a 9 rondes (un dels últims sense aplicar la nova reglamentació FIDE), el torneig se l'ha emportat el Gran Mestre hispanoperuà Miguel Muñoz Pantoja, un clàssic en aquest format de torneig i ex-subcampió d'Espanya absolut. El segon premi ha estat compartit entre el vallenc Vicenç Esplugas i el rubinenc Adrián Campos. 

Voldríem fer un agraïment sincer a tots els participants pel nivell de competitivitat mostrat i el bon ambient generat, i sobretot un d'especial a l'àrbitre Mireia Ramón pel rigor i la capacitat de convocatòria, als jugadors locals per la logística i la predisposició a que tot anés rodat, al Jaume Pons pel reportatge fotogràfic, al Casal Català pel seu recolzament, a l'Ajuntament i a l'alcalde per la seva presència i al Club d'Escacs Igualada per deixar-nos material. A tots es deu aquest èxit. 

En el sentiment compartit de plena satisfacció entre els assistents i els organitzadors, esperem que l'any vinent sigui més i millor: els contactes s’intensifiquen amb els representants del noruec Magnus Carlsen per intentar elevar el llistó d'enguany.

Moltes gràcies! 








EL  BLOG  RECOMANA



WEB  BIDMONFA

Web catalana amb informacions, enllaços i notícies molt actualitzades.