dimarts, 31 de març del 2015

Campionat de Catalunya Per Edats després ronda 6. Gerard Añó guanyador categoria sub 8. Semifinals Mundial Femení




Gerard Añó del CE Peó Vuit guanyador de la categoria sub 8.


Classificació final Categoria sub 8

1) Gerard Añó    Peó Vuit   7 punts.
2) Nil Garcia     Ripollet     7 punts.
3) Alexander de Blois  Peona i Peó   6'5 punts.

Primera noia: Arami Lobo   Llinars del Vallès

60 participants.

Fotografies ronda 4









Exposició fotografies




Campionat Ràpides







MUNDIAL  FEMENÍ  







Semifinals

Harika Dronavali   India   -   Muzychuk    Ukrania    1  -  1

Pogonina    Rússia    -   Pia Cramling    Suecia   1  -  1



COOLTURA AJEDREZ


Programa amb Ramón Caro, Pere Reginaldo i Pepo Viñas.





diumenge, 29 de març del 2015

Campionat de Catalunya d'Edats Primeres Rondes

CAMPIONAT  DE  CATALUNYA  D'EDATS





Fotografies dia 1














PARTIDA  VIATGE  ALS  ESCACS


Partida Marcelo Panelo - Vladimir Petkov, comentada per Marcelo Panelo.





EL  BLOG  RECOMANA




Interessant article de la psicologa esportiva Patrícia Ramírez a la revista Sport Life.

Està escrit desde el punt de vista de l'activitat física esportiva, però perfectament podem fer una analogia.





dijous, 26 de març del 2015

Informació Campionat de Catalunya d'Edats 2015. L'Ametlla de Mar

CAMPIONAT  DE  CATALUNYA  D'EDATS  2015










Torneig es disputa a la localitat de l'Ametlla de Mar.

Hotel Ametlla de Mar


Urbanització Roques Daurades Cala Bon Capó s/n


També possibilitat d'allotjament al Camping l'Ametlla. Uns bungalows.



Com arribar i aparcament

Fotografies Ferran Torta, publicades al Grup Facebook Escacs Catalunya Sud.






Activitats de lleure





Bases tècniques










dimarts, 24 de març del 2015

Anàlisi Divisió d'Honor Lliga Catalana després ronda 9







CRÒNIQUES  DE  CLUBS















ANÀLISI  DIVISIÓ  D'HONOR  RONDA  2  SEGONA  FASE

Després de la jornada 9 el Barcelona Uga sembla el clar favorit cap al títol. Victòria d'aquest equip; sumat a les punxades dels seus perseguidors Barbera, amb empat contra Tres Peons, i derrota del Sant Josep de Badalona contra el SCC Sabadell. Ara el líder té més d'un punt d'avantatge davant els seus perseguidors quedant dues rondes.

A la zona baixa Sitges sembla ja ocupar una plaça de descens. Les altres dues en principi les lluitaran Catalunya, Foment Martinenc, Terrassa; amb algunes opcions, però aquesta jornada han donat un pas endavant en aquesta lluita Peona i Peó i Montcada.


GRUP  A

BARCELONA  UGA.  9 punts.

Victòria del Barcelona Uga contra l'Escola d'Escacs de Barcelona, donant un pas més important cap el títol; més tenint en compte que els seus perseguidors han punxat aquesta jornada. La propera ronda matx contra el SCC Sabadell, que darrerament està en progressió de resultats i serà un enfrontament difícil. Axel Delorme de segon tauler està participant els darrers matxs. Destaquen les puntuacions de Daniel Alsina 6 punts de 9 partides; Xavi Vila 5'5 punts de 8 partides; David Pardo 7 punts de 9 partides; Robert Alomà 7'5 punts de 9 partides; Luís Luna 7 punts de 7 partides. 14 jugadors utilitzats.

BARBERÀ. 7'5 punts.

Empat del Barberà davant el Tres Peons, que l'allunyen sensiblement del líder del torneig. Encara manté possibilitats d'aconseguir el campionat però ara està més complicat. La propera ronda matx força important contra el Sant Josep de Badalona, s'ha de guanyar i esperar que el Barcelona Uga punxi. Destaquen les puntuacions de Jonathan Alonso 6 punts de 9 partides; Erik Martínez 6 punts de 9 partides; Benjamin Pérez 7'5 punts de 9 partides: Sergi Obon 7 punts de 9 partides. 14 jugadors utilitzats.

SCC SABADELL. 7 punts.

Victòria del SCC Sabadell contra el Sant Josep de Badalona, per continuar lluitant per les primeres posicions. Ara li arriba l'enfrontament contra el líder el Barcelona Uga, per intentar seguir amb la recuperació de l'equip. Destaquen les puntuacions de Alvar Alonso 6'5 punts de 8 partides; Luís Rojas 5'8 punts de 8 partides; Enrique Colon 6 punts de 8 partides; Díaz Camallonga 6 punts de 8 partides. En general bones puntuacions de la rotació de taulers del darrera. 15 jugadors utilitzats.

SANT JOSEP DE BADALONA.  6'5 punts.

Derrota important del Sant Josep de Badalona contra el SCC Sabadell que el deixa fora per la lluita pel títol. Ara continuarà competint per les altres primeres posicions en el següent enfrontament contra el Barberà. Destaquen les puntuacions de Fernando Peralta 5'5 punts de 9 partides; Lluís Oms 6'5 punts de 9 partides: Joaquim Gutierrez 7 punts de 9 partides; Carlos Fernandez 6'5 punts de 9 partides. 13 jugadors utilitzats.

TRES  PEONS. 5 punts.

Valuós i meritori empat del Tres Peons contra el Barberà, equip que està lluitant pel títol. Destacar que el jugador Xavier Martínez Pla ha aconseguit norma de MC. La propera ronda matx contra el Sant Andreu. Bones puntuacions de jugadors com Jonathan Cruz 5'5 punts de 9 partides; Filemon Cruz 6 punts de 9 partides; Jaume Gallart 5'5 punts de 9 partides. 16 jugadors utlitzats.

ESCOLA  D'ESCACS  DE  BARCELONA. 4'5 punts.

Derrota en aquesta ronda contra el líder Barcelona Uga. Propera ronda contra el Figueres. Destaquen les puntuacions de Marc Narciso 6 punts de 9 partides; Jorge Alberto Ramírez 5'5 punts de 8 partides; Gual 5'5 punts de 9 partides. 17 jugadors utilitzats.

SANT  ANDREU.  4'5 punts.

Derrota del Sant Andreu contra el Figueres en aquesta ronda. La propera matx contra el Tres Peons. Destaquen les puntuacions de Sayed Akbarinia 5'5 punts de 9 partides; Eric Domínguez 5 punts de 8 partides. 16 jugadors utilitzats.

FIGUERES.  4'5 punts.

Victòria del Figueres contra el Sant Andreu en aquesta ronda. La propera matx contra l'Escola d'Escacs de Barcelona que també es troba amb els mateixos punts. Destaquen les puntuacions de Jordi Serra 6'5 punts de 9 partides; Emili Colls 6'5 punts de 9 partides. 15 jugadors utilitzats.


GRUP  B

MOLLET.  5 punts.

Victòria del Mollet contra el Catalunya per certificar mantenir la categoria. La propera ronda matx contra el Foment Martinenc. Destaquen les puntuacions de Pere Garriga 7'5 punts de 9 partides; Daniele Vocaturo 5 punts de 6 partides; Axel bachman 4 punts de 5 partides; Cristian Fernandez 5'5 punts de 9 partides. Esteban Montilla 6 punts de 9 partides; Ricard Morros 5'5 punts de 9 partides. 17 jugadors utilitzats.

CERDANYOLA  VALLÈS.  5 punts.

Victòria del Cerdanyola Vallès contra el Foment, certificant així la permanència. La propera ronda matx contra el Peona i Peó. Destaquen les puntuacions de Jose Angel Guerra 6 punts de 9 partides; Oratovsky 5 punts de 9 partides; Jose Eduardo Martínez 4'5 punts de 6 partides; Llàtzer Bru 5 punts de 9 partides; Josep Valencia 5 punts de 8 partides i Adrian Jiménez amb dues victòries consecutives a l'equip A. 15 jugadors utilitzats.

PEONA  I  PEÓ.  4 punts.

Important victòria per la mínima de Peona i Peó contra el Terrassa. La propera ronda matx contra el Cerdanyola Vallès. Destaquen les puntuacions de Jaime Cuartas 4'5 punts de 8 partides; Ferran Cervelló 5'5 punts de 9 partides; David Ayza 5'5 punts de 9 partides; Marc Capellades 5'5 punts de 9 partides. Daniel Garcia Ramos 6 punts de 9 partides: Xavier Povill 3 punts de 4 partides. 15 jugadors utilitzats.

MONTCADA.  3'5 punts.

Victòria del Montcada contra el Sitges. Propera ronda contra el Terrassa. Destaquen les puntuacions de Amador Rodriguez 5 punts de 8 partides; Arturo Vidarte 7 punts de 9 partides; Victor Vehí 6'5 punts de 9 partides. 14 jugadors utilitzats.

TERRASSA.  2 punts.

Derrota mínima del Terrassa contra Peona i Peó. Propera ronda contra el Montcada. Destaquen les puntuacions de Xavier Duran 5'5 punts de 9 partides i Enver Sadrija 5 punts de 9 partides. 14 jugadors utilitzats.

FOMENT  MARTINENC.  2 punts.

Derrota contra el Cerdanyola Vallès. Propera ronda contra el Mollet. Destaquen les puntuacions de Patrícia Llaneza 6 punts de 9 partides i Oscar López 5'5 punts de 9 partides. 15 jugadors utilitzats.

CATALUNYA.  2 punts. 

Derrota contra el Mollet. Propera ronda contra el Sitges. Destaquen les puntuacions de Xavier Serrano amb 5'5 punts de 8 partides. 15 jugadors utilitzats.

SITGES.  0 punts. 

Derrota contra el Montcada. Propera ronda contra el Catalunya. 18 jugadors utilitzats.


EQUIP  DE  LA  JORNADA  9



1) Filemon Cruz   Tres Peons
2) Axel Delorme   Barcelona Uga
3) Antoni Ayas      Sitges
4) Ferran Cervelló   Peona i Peó
5) Llàtzer Bru      Cerdanyola Vallès
6) Xavier Duran    Terrassa
7) Lázaro Lorenzo   SCC Sabadell
8) Judith Clopés      Tres Peons
9) Xavier Martínez Pla   Tres Peons
10) Andrés Soler    Montcada

EQUIP  DE  LA  LLIGA  DESPRÉS  JORNADA  9

1) Jose Angel Guerra     Cerdanyola Vallès
2) Marc Narciso       Escola d'Escacs de Barcelona
3) David Pardo      Barcelona Uga
4) Pere Garriga     Mollet
5) Lluís Oms     Sant Josep de Badalona
6) Robert Alomà    Barcelona Uga
7) Benjamin Pérez    Barberà
8) Joaquim Gutierrez   Sant Josep de Badalona
9) Sergi Obon    Barberà
10) Luís Luna    Barcelona Uga


CAMPIONAT  DEL  MÓN  FEMENÍ   2015









Partida ronda 3

Humpy Koneru     India
Alisa Galliamova   Rússia





EL  BLOG   RECOMANA


Interessant article sobre Akiba Rubinstein a la Tabla de Flandes. I partida comentada contra Teichmann al 1908 a Viena. Per GM Zenon Franco.





dissabte, 21 de març del 2015

Sant Boi i CE Lleida nous equips de Divisió d'Honor. Lliga Catalana ronda 9. Barcelona Uga lídera la Divisió d'Honor. Anunci Igualadascacs




Sant Boi nou equip de Divisió d'Honor.



CE Lleida nou equip de Divisió d'Honor.



DIVISIÓ D'HONOR

Resultats Final A

SCC Sabadell  -  Sant Josep de Badalona                  6  -  4
Barberà  -  Tres Peons                                                5  -  5
Escola d'Escacs de Barcelona  -  Barcelona Uga       3'5  -  6'5
Sant Andreu  -  Figueres                                            4  -  6

Classificació Final A després ronda 9

Barcelona Uga     9 punts.
Barberà               7'5 punts.
SCC Sabadell       7 punts.
Sant Josep de Badalona  6'5 punts.
Tres Peons                      5 punts.
Escola d'Escacs de Barcelona  4'5 punts.
Sant Andreu                           4'5 punts.
Figueres                                 4'5 punts.

Resultats Final B

Terrassa  -  Peona i Peó                                4'5  -  5'5
Cerdanyola Vallès  -  Foment Martinenc       6'5  -  3'5
Mollet  -  Catalunya                                       7  -  3
Sitges  -  Montcada                                       1'5  -  8'5

Classificació Final B després ronda 9

Mollet                   5 punts.
Cerdanyola Vallès   5 punts.
Peona i Peó             4 punts.
Montcada               3'5 punts.
Terrassa                   2 punts.
Foment Martinenc   2 punts.
Catalunya                2 punts.
Sitges                      0 punts.


PRIMERA  DIVISIÓ

Grup 1

Jake  -  Sant Martí                            5  -  5
Gran Penya  -  Andorra                     6  -  4
Catalonia  -  Tàrrega                        4'5  -  5'5
La Colmena  -  Vilafranca                 5  -  5
Sant Boi  -  Barcelona Uga B            7'5  -  2'5

Classificació final

1) Sant Boi    7'5 punts.     Puja Dv d'Honor.
2) Catalonia   6'5 punts.   Promociona
3) Sant Martí   5 punts.
4) Vilafranca   5 punts.
5) La Colmena  5 punts.
6) Gran Penya   4 punts.
7) Tàrrega         4 punts.
8) Barcelona Uga B  4 punts.     Promociona.
9) Jake                   2 punts.     Baixen
10) Andorra           2 punts.

Grup 2

SCC Sabadell  B -  Ateneu Colon    3  -  7
Sant Feliu  -  Tarragona                  6'5  -  3'5
Lleida  -  Olot                                 6'5  -  3'5
Gerunda  -  Sant Cugat                     5  -  5
Ideal Clavé  -  Reus Deportiu           4  -  6

Classificació final

Lleida    8'5 punts.       Puja Dv d'honor
Gerunda    7 punts.      Promociona
Sant Cugat   7 punts.
Ateneu Colon   5 punts.
Olot          4'5 punts.
Sant Feliu   3'5 punts.
Tarragona    2'5 punts.
Reus Deportiu   2'5 punts.    Promociona
Ideal Clavé      2 punts.        Baixen   
SCC Sabadell B   1'5 punts.


JOC  PRONÒSTICS  GRUP  FACEBOOK



Classificació jornada 9

Alejandro Darías, Pedro Escoriza  5 punts.
Artur Valls, Eduardo Lorenzo, Francesc Blasco, Gerard Ayats, Guillem Garcia, Jordi Chalmeta, Salvador Barrot   4 punts.
Carlos Fernandez, Daniel Garrido, David Vigo, David Ayza, Frederic Corrigüelas, Jaume Grau, Joaquin Martin Delgado, Víctor Collell, Xavier Martínez Pla  3 punts.

Classificació després 9 rondes

Xavier Martínez Pla   38 punts.
Victor Collell             37 punts.
Jordi Chalmeta           36 punts.
Pedro Escoriza           35 punts.
Salvador Barrot          33 punts.
Joaquin Martin Delgado, Guillem Garcia   31 punts.
Carlos Fernandez, Artur Valls    30 punts.
Carlos Gimenez   28 punts.
David Vigo    27 punts.
Gerard Ayats   26 punts.
Daniel Garrido    25 punts.
David Ayza, Francesc Blasco      24 punts.
Pere Gimó    22 punts.
Ivan Marina, Teo Campos   20 punts.
Eduardo Lorenzo    19 punts.
Alejandro Darias, Eloy Malatesta, Frederic Corrigüelas, Gerard Rius, Ramón Caro  18 punts.
Toni GB   17 punts.
Enrique Gallardo, Pere Reginaldo   16 punts.

94 participants més amb menys punts.


COOLTURA  AJEDREZ


Programa darrer amb MI Michael Rahal, GM Jordi Magem, Pere Casajuana, Pere Reginaldo i Pepo Viñas.




PARTIDA  VIATGE  ALS  ESCACS




Comentada per Manel Granados.




ANUNCI  DEL  BLOG


IGUALADASCACS





Conjunt de 4 oberts actius entre el 17 i 18 d'Agost.

17 Agost  Open Sub 2300
17 Agost  Open Sub 2000

18 Agost Open Femení
18 Agost Open majors 65 anys.