dissabte, 27 de desembre del 2014

L'equip dels Reis guanya el Torneig Trencanous de Moscú. Inici Open Nadal del Guinardó. Inclou cròniques Xavier Martínez Pla rondes 1 i 2

OPEN  NADAL  GUINARDÓ

MEMORIAL  FRANCESC  XAVIER   CARDÓ





Web de Peona i Peó

Informació i calendari del Torneig

Chess Results

Partida ronda 1 Fran Fernández Aguilar - Víctor Collell

Reportatge a BTV



CRÒNIQUES  XAVIER MARTÍNEZ  PLA

Ronda 2


Ja s’han jugat dos sessions al Mas Guinardó amb partides molt emocionants i espectaculars. En el Grup A 9 jugadors sumen els 2 punts, els cinc primers del rànking han aconseguit tots els punts possibles, demà ja s’enfrontaran alguns entre ells.

En el Grup B 13 jugadors sumen els 2 punts, només Sergio Recio del Sant Feliu i Jordi Volart del Tres Peons estan fent valer els seus números de cinc primers de rànking.

Avui en el grup A, Perpinyà ha guanyat en una interessant partida contra el fort veterà Pere Mas, en que Perpinyà ha tingut que consumir molt de temps, en el segon tauler el veterà del Jake Joan Ponce ha fet suar de valer al MK del Badalona Felipe Porras que ha tingut de guanyar amb qualitat de menys però amb una bona compensació. En el tercer tauler un altre veterà (de 86 anys!) Jose Miguel Ridameya ha plantejat una interessant Espanyola amb d4 i els dos jugadors han consumit força temps en la fase de la apertura, però el fort MK Artur Valls s’ha imposat després d’una llarga i emocionant partida.

Al Grup B Sergio Recio ha pogut remuntar la seva partida després de que el seu rival mostres una gran preparació, el jugador del Sant Feliu de moment no es vol moure de la primera taula.

En el segon tauler el jove jugador Martí Gonzalez de l’Escola d’Escacs de Barcelona ha donat una de les sorpreses en derrotar al fort Carlos Vargas amb les peces negres.

En el tercer tauler es trobava un duel de club del Tres Peons, Pol Martínez contra Jordi Volart qui ha pogut fer valer la seva tècnica per endur-se el punt sencer.

Demà:

Grup A (http://chess-results.com/tnr152107.aspx?lan=2&art=2&rd=3&wi=821)

Lluis Maria Perpinyà vs Marc Capellades Subirana

Xavier Povill Claros vs Felipe Porras Mateo

Artur Valls Marti vs Francisco Fernandez Aguilar

Xavier Martínez Pla vs Ricardo Ll. Brusi

Manuel Cabrera Marmol vs Oscar Garcia Castellote

Grup B:  (http://chess-results.com/tnr152108.aspx?lan=2&art=2&rd=3&wi=821)

Sergio Recio Reyes vs Marc Torralba Brossa

Jordi Volart Buil vs Antoni Gomez Moreno

Radmila Aleksanyan vs Albert Pita Argemi

Josep Roca Llorca vs Javier Gonzalez Muelas

Jofre Custodio Criado vs Marc Campoy Prades




Ronda 1


IV Obert de Nadal Mas Guinardó

En plena monarquia, cent vint-i-vuit jugadors de diferents clubs i de diferents països volen desafiar als monarques en nou sessions matant reis.
El IV Obert de Nadal Mas Guinardó reparteix 1300€ i diferents premis especials entre els que destaca la invitació a la Pobla de Lillet pel primer sub-2201, quaranta cinc jugadors al Grup A i vuitanta tres al Grup B.

Grup A:

Principals favorits:

IM Lluis Maria Perpinya (2448, Sabadell): Principal favorit en guanyar el Obert, jugador que ha participat en altres edicions i totes ha mostrat un gran nivell de joc.
Avui ha aconseguit el primer punt, després de tenir de fer un gran joc defensiu contra la jugadora del Comptal: Elena Casset, que ha fet suar de valent al mestre internacional.

MK Felipe Porras Mateo (2410, Badalona): El jove jugador que acaba de fitxar pel Badalona intentarà endur-se amb la quarta edició en la seva participació, recentment va guanyar l’Obert del Catalunya amb uns espectaculars 8,5 de 9. Avui ha guanyat en una partida bastant llarga.

MK Artur Valls Marti (2308, Ateneu Colon): Un experimentat jugador que intentarà donar la màxima guerra possible. Ja ha participat en diferents edicions, avui ha guanyat en una interessant partida enfront el veterà Angel Lazaro Porta.

MK Ricardo Brusi Noguera (2282, Sant Cugat): L’experimentat jugador del Sant Cugat és un dels altres jugadors que s’haurà de tenir en compte, jugador agressiu i defensiu a la vegada, avui una bona victòria per sumar el seu primer punt.

FM Marc Capellades Subirana (2258, Peona i Peó): El mestre fide local és un dels altres jugadors a tenir en compte, jugador molt agressiu i gens teòric, però amb molta intuïció, és capaç de tot com ja a demostrat en altres ocasions, avui la seva primera victòria.

Jugadors a tenir en compte:

Jose Anibal Gonzales (2229, Peona i Peó): Taules

Xavier Povill Claròs (2211, Peona i Peó): Victòria.

Pau Jover Font (2177, Peona i Peó): Derrota

Francisco Fernandez Aguilar (2168, Castellar): Victòria

Oscar Garcia Castellote (2164, Peona i Peó): Taules

Xavier Martínez Pla (2151, Tres Peons): Victòria

Gabriel Beaskoa Estany (2148, Peona i Peó): Taules

NM Jose Miguel Ridameya Tatche (2105, Tres Peons): Victòria

Elena Casset Bello (2068, Comtal): Derrota

Xavier Marzo Pie (2001, Ateneu Colon): Victòria


Grup B:

Es presenta com un Obert molt igualat ja que 26 jugadors passen els 1900 d’elo, l’emoció està assegurada.


Principals favorits:


Sergio Recio Reyes (1998, Sant Feliu): El jove jugador del Sant Feliu intentarà fer valer el seu número de primer de rànking per guanyar aquest grup B. Avui ha guanyat en una interessant partida.

Manuel Martínez Arca (1975, Badia): És el segon del rànking, avui no ha pogut passar de les taules, per estem segurs que donarà guerra i donarà de parlar.

Juan Ignacio Mendez (1975, Barberà): És el tercer del rànking, avui no ha pogut passar de les taules, per estem segurs que donarà guerra i donarà de parlar.

Carlos Vargas Drechlser (1973, Tres Peons): Bona victòria del fort Carlos Vargas, és un dels jugadors principals a la victòria ja que es troba en un bon estat de forma.

Jordi Volart Buil (1971, Tres Peons): Després d’un bon Vila de Gràcia (derrotant a MK), l’experimentat Volart voldrà intentar guanyar el torneig del Guinardó.


Jugadors a tenir en compte:


Albert Pita Argemi (1968, Peona i Peó): Victòria

Marc Campoy Prades (1962, Foment): Victòria

Guillem Las Heras Aixandri (1958, Llinars): Victòria

Carles Roig Ruiz (1958, Mataró): Victòria

Jaime Arroyo Morales (1944, Peona i Peó): Victòria

Marc Torralba Brossa (1936, Castellar): Victòria


Pol Martínez Torras (1884, Tres Peons): Victòria


Facilitat per Xavier Martínez Pla


Fotografies del 1er dia













TORNEIG  "TRENCANOUS" MOSCÚ




Web Oficial

Crònica Chess Base



Reis  Classic 16  -  Rapid 16'5
Princeps Classic 16  -  Rapid   15'5


Equip Reis : Leko , Morozevich, Shirov, Dreev.

Equip Princeps: Artemov, Fedoseyev, Dubov, Oparin.

Després d'empatar a 16 en el ritme clàssic; l'equip dels Reis va guanyar el torneig després d'aconseguir una mínima avantatge en ritme ràpid per 16'5 a 15'5. 


COOLTURA  AJEDREZ




Programa amb Pere Reginaldo de moderador. Tomás Rodríguez, Jorge Aguadero i Sílvia Pérez. Amb entrevista telefónica a Leontxo Garcia.