dimecres, 1 d’octubre del 2014

Aplicació Chess Studio


Facilitat per Marc López Forn

La aplicación para dispositivos móviles Chess Studio de Gambit Publications es compatible con cualquier Apple y Android. 


Es de muy fácil instalación y manejo. Una vez instalada la aplicación, el usuario puede acceder al catálogo de libros instalados, en el que hay unos capítulos a modo de ejemplo, o a la tienda desde la que comprar los cada vez más libros de la colección Gambit convertidos a formato electrónico (a domingo 28 de septiembre de 2014 hay 35 libros, como por ejemplo: John Nunn’s Chess Course, How to beat your dad at chess, Understanding Chess Endgames, etc.). Qué duda cabe que el precio de los libros electrónicos es menor al que tienen en papel, y que efectivamente se pueden comprar desde la misma aplicación muy cómodamente.


En la sección principal de la aplicación, en la que se leen los libros, la pantalla se divide en dos zonas. En la parte de la izquierda aparece el texto del propio libro, con todas las jugadas y comentarios sobre las mismas, y en la parte derecha de la pantalla aparece el visor por el que seguir la partida y sus variantes, haciendo particularmente cómodo el seguir las jugadas del libro. Es un formato muy intuitivo, seleccionando la jugada que desees en el texto de la parte izquierda, el tablero de la parte derecha se configura inmediatamente, y a través de los mandos se avanza o retrocede en las variantes cuándo y cómo se desee.  



La mayoría de libros están en inglés, habiendo algunos en alemán, ¡pero qué mejor manera que aprender o mejorar un idioma que haciendo lo que más nos gusta!



L’aplicació per a dispositius mòbils Chess Studio de Gambit Publications és compatible amb qualsevol Apple i Android.

És de molt fàcil instal·lació i ús. Un cop instal·lada l’aplicació, l’usuari pot accedir al catàleg de llibres, en el que hi ha uns capítols a mode d’exemple, o a la botiga des de la que pot comprar els cada cop més llibres de Gambit Publications transformats a format electrònic (a diumenge 28 de setembre de 2014 hi ha 35 llibres, com per exemple: John Nunn’s Chess Course, How to beat your dad at chess, Understanding Chess Endgames, etc.). Evidentment el preu dels llibres electrònics és menor al preu del llibre en paper, i efectivament es poden comprar des de la mateixa aplicació de manera senzilla i còmode.

A la secció principal de l’aplicació, on es llegeixen els llibres pròpiament, la pantalla es divideix en dues zones. A l’esquerra de la pantalla hi apareix el text del llibre, amb totes les jugades i comentaris sobre les mateixes, mentre que a la dreta hi trobem el visor pel qual seguirem la partides i les variants, sent particularment còmode el seguir les jugades del llibre. És realment un format molt intuïtiu, doncs seleccionant la jugada que es desitgi en el text de l’esquerra, el tauler de la dreta es configura immediatament, i a través dels  controls es pot avançar o retrocedir en les variants com i quan es vulgui.

La majoria dels llibres són en anglès, havent-hi alguns en alemany, però quina millor manera d’aprendre un idioma, o perfeccionar-lo, que fent el que més ens agrada!


Facilitat per Marc López Forn

CE Peona i Peó i editor publicació Columna Oberta.