dimecres, 5 de febrer del 2014

Carlsen guanya el Zurich Challenge. Anàlisi Grup 2 de Divisió d'Honor de Lliga Catalana després ronda 2.


ZURICH   CHESS   CHALLENGE








El noruec Magnus Carlsen ha estat el guanyador del torneig de Zurich. Avui s'han jugat les partides a ritme actiu.



Classificació final

1) Magnus Carlsen         10 punts.
2) Fabiano Caruana         9 punts.
3) Levon Aronian             9 punts.
4) Hikaru Nakamura       7'5 punts.
5) Viswanathan Anand    5 punts.
6) Boris Gelfand              4'5 punts.




ANÀLISI  GRUP  2  DIVISIÓ  D'HONOR  DESPRÉS  RONDA  2











BARBERÀ. 2 punts.

Victòria del Barberà en el complicat desplaçament a Figueres per 3'5 a 6'5. De moment està iniciant la temporada de forma molt consistent el Barberà derrotant a dos rivals forts com han estat el Foment Martinenc i el Figueres. Benjamin Pérez i Sergi Obon són jugadors en bona forma amb dues partides guanyades. També els taulers de davant Marc Narciso i Aimen Rizouk estan puntuant contra rivals competitius. De moment és líder del grup i dóna la impressió que podria aspirar al títol si segueix en aquesta línia. El proper dissabte matx contra Peona i Peó; complicat perquè aquest ha perdut només per la mínima contra potents rivals, els del Guinardó posaran les coses difícils.

MONTCADA. 2 punts.

Contundent victòria del Montcada en aquesta ronda 2 davant el Foment Martinenc per 8'5 a 1'5. Malgrat les baixes d'aquesta temporada el Montcada està realitzant un excel·lent inici de lliga, amb dues importants victòries contra rivals directes per la classificació pel grup capdavanter. Jugadors com Jose Angel Guerra, Arturo Vidarte, Víctor Vehí, Albert Gómez Jurado i Eduardo Garcia porten dues partides guanyades. El Montcada encararà els propers compromissos amb força moral. El proper dissabte un matx molt interessant contra el Barcelona Uga; equip que també porta 2 punts però amb marcadors més ajustats, voldrà demostrar la seva candidatura al títol, es presenta un encontre molt interessant.

BARCELONA  UGA. 2 punts.

Un dels favorits al títol està cumplint durant l'inici de temporada, però amb marcadors ajustats. Aquesta ronda segona ha guanyat 4 a 6 en el desplaçament a Lleida, equip perillós a casa. Destaca el rendiment del jove i nou jugador del club Marc Sanchez amb dues partides guanyades. La propera ronda davant el Montcada serà un excel·lent test per valorar les possibilitats del Barcelona Uga en aquesta lliga; equip per aspirar a tot tenen, veurem com rendiran contra un equip en forma com està el Montcada en aquest moment. Serà un matx molt atractiu; tractarem si hi ha temps de realitzar una prèvia al Blog.

FIGUERES. 1 punt.

El Figueres ha jugat dos matxs interessants en aquesta lliga. Primer en el complicat desplaçament a Andorra on va guanyar, i a la ronda dos va perdre contra el potent Barberà per 3'5 a 6'5. Intentarà classificar-se pel grup capdavanter de segona fase, amb un bon equip i reforçat en aquesta temporada. Hi ha jugadors en forma com René Alonso, Víctor Lillo o Alexandre Pinsach que porten un punt i mig de dues partides. El proper dissabte complicat desplaçament a Barcelona contra el Foment Martinenc que els rebrà necessitat de punts. Interessant matx per decidir places de classificació dintre d'aquest igualat grup.

ANDORRA. 1punt.

L'Andorra ha aconseguit un punt molt important per a les seves aspiracions en aquesta ronda 2. Ha aconseguit guanyar al Peona i Peó per la mínima, punt que li pot servir pel seu objectiu d'aconseguir la permanència a Divisió d'Honor. De moment l'Andorra malgrat algunes baixes a les seves alineacions ha estat força competitiu durant aquestes primeres jornades, sempre amb marcadors ajustats. Excel·lents puntuacions d'Esteve Mateu amb dues partides guanyades, i Oscar de la Riva al primer tauler amb 1 punt i mig contra forts rivals. El proper dissabte un altre matx interessant i igualat contra el Lleida, rival que arribarà necessitat de punts.

LLEIDA. 0 punts.

Aquesta ronda 2 el Lleida ha perdut per 4 a 6 un matx complicat que tenia contra el Barcelona Uga. El Lleida té un equip sòlid i pot intentar reaccionar en properes jornades. De moment els seus resultats en marcador apunten a que pot puntuar en el futur. El proper dissabte contra l'Andorra serà un matx important per valorar els objectius del Lleida; si opta a classificar-se pel grup capdavanter o simplement lluitar per la permanència. Destaca l'estat de forma dels darrers taulers Josep Codina i Oscar Vallverdú amb dues partides guanyades.

PEONA  I PEÓ. 0 punts.

Peona i Peó ha iniciat la Divisió d'Honor amb dues derrotes només per la mínima, amb emocionants i competits matxs; el primer contra el potent Barcelona Uga i el segon contra l'Andorra. Ha demostrat ser un equip jove i perillós que lluitarà cada encontre fins al final. El seu objectiu és aconseguir la permanència en aquesta categoria i tractar de fer el màxim de punts possibles. El jugador més destacat és Jaime Cuartas que porta 1 punt i mig jugant al primer tauler contra forts rivals. El proper dissabte interessant matx contra el Barberà, anirà a totes el Peona i Peó també.

FOMENT  MARTINENC. 0 punts.

Foment Martinenc ha punxat aquesta jornada contra el Montcada perdent al seu local. De tota manera té un equip fort per reaccionar. Intentarà puntuar a propers encontres per demostrar que vol aspirar a classificar-se pel grup capdavanter. Ho té més complicat després d'aquesta derrota, però és un equip sòlid i amb poques baixes a les seves alineacions. Destaquen algunes victòries dels taulers mitjans a les seves alineacions; la zona del darrera no està puntuant com la temporada anterior. Aquest proper dissabte un altre matx important contra el Figueres, sembla que tots els encontres d'aquest grup seran igualats i emocionants.


ALINEACIÓ  DE  LA  JORNADA  GRUP  2



1)Daniel Alsina  Barcelona Uga
2)Aimen Rizouk  Barberà
3)Alejandro Barbero   Lleida
4)Víctor Vehí  Montcada
5)Víctor Lillo  Figueres
6)Daniel Garrido   Foment Martinenc
7)Esteve Mateu  Andorra
8)Eduard Ibañez  Barcelona Uga
9)Andrés Soler  Montcada

10)Carles Moya  Peona i Peó


OPEN  DE  GIBRALTAR






Porten 8 rondes disputades i el líder és l'ukrainès Vassily Ivanchuk amb 7 punts.


Els seus perseguidors són Gata Kamsky d'USA i Richard Rapport d'Hungria.



ANUNCI  DEL  BLOG



SEGONA  JORNADA  D'ESCACS  INFANTIL  A  SABADELL




14, 15 de Febrer

Casal Pere Quart de Sabadell

Valors pedagògics dels escacs a l'etapa educativa.


Programa:






UN  ALTRE  ANUNCI  DE  DARRERA  HORA




Interessants dades sobre un estudi eslovac. Publicat per la FIDE.


Ofert al Grup Lliga Catalana de Facebook per Toni Ayza (Ajedreznd).