dilluns, 17 de febrer del 2014

Anàlisi Grup 1 Divisió d'Honor després ronda 4. Alineació de la Jornada. Alineació de la Lliga després ronda 4.






Grup Lliga Catalana a Facebook


ANÀLISI   GRUP  1  DIVISIÓ  D'HONOR  DESPRÉS  RONDA  4


SCC SABADELL. 4 punts.

El SCC Sabadell organitzava aquest cap de setmana unes interessants jornades d'escacs base o infantils. Aprofitant aquestes el matx que l'enfrontava contra el Cerdanyola Vallès el va disputar com a local, i també va ser declarat matx de retransmissió. El SCC Sabadell el va guanyar 6'5 a 3'5 i es va consolidar com a líder del grup. Els jugadors amb millors puntuacions podriem citar a Alvar Alonso amb 3'5 punts, Michael Rahal també amb 3'5 o José Maria Hernando amb 4 punts de 4 partides. Arriba segurament el proper dissabte el moment clau de la temporada en el matx que l'enfronta contra el potent i reforçat Sant Josep de Badalona; probablement els dos grans favorits al títol. Al Blog publicarem una Prèvia d'aquest enfrontament el proper dijous. El pronòstic serà incert, l'emoció totalment garantitzada.

SANT  JOSEP  DE  BADALONA. 4 punts.

Important victòria del Sant Josep de Badalona en aquesta ronda 4 contra un dels favorits l'Escola d'Escacs de Barcelona per 7 a 3. Era un matx bàsic per arribar al decisiu del proper dissabte contra l'actual campió el SCC Sabadell. El Sant Josep ha mostrat en aquesta ronda 4 jugadors que tenia en reserva com Kogan o Danyyl Dvirnyy, aquests probablement també juguin el proper dissabte, formant un equip molt potent i perillós. Serà un matx molt igualat, d'alt nivell i recomanable per seguir en directe. Els jugadors més en forma del Sant Josep són Joan Fluvià amb 4 punts, Marcelo Panelo amb 3 punts o Ramon José amb 3'5 punts de 4 partides.

SANT  ANDREU. 4 punts.

Sant Andreu és l'equip revelació de moment de la temporada. Important victòria en aquesta ronda 4 contra Tres Peons, pot ser clau per assegurar una plaça en el grup capdavanter. Ja ha guanyat als dos probables rivals directes per aconseguir aquestes places: Cerdanyola Vallès i Tres Peons; amb 4 punts el Sant Andreu arriba amb excel·lent situació per afrontar els matxs contra els favorits. El proper dissabte contra un d'ells, l'Escola d'Escacs de Barcelona, matx molt complicat ja que aquests voldran reaccionar després de dues derrotes consecutives. Els jugadors amb millor "score" del Sant Andreu són: Karen Movsziszian, Arian Gonzalez, Eric Domínguez, Antoni Castelltort i Ferran Gonzalez; tots amb 3 o 3'5 punts. Sant Andreu té un equip molt sòlid i poc variable que està puntuant força.

ESCOLA  D'ESCACS  DE  BARCELONA. 2 punts.

Escola d'Escacs de Barcelona jugava contra els dos altres favorits del grup de forma consecutiva. La ronda 4 també va perdre aquest cop contra Sant Josep de Badalona; també s'ha produït la baixa de Kevin Spragget. L'Escola d'Escacs de Barcelona nota més que altres equips punters les possibles baixes de l'alineació titular, perquè té pocs suplents amb garanties. De moment estan puntuant més alguns jugadors dels primers taulers o mitjos com Moskalenko, Bofill o Gual. El proper dissabte un altre important matx contra el Sant Andreu, complicat rival perquè aquest porta de moment 4 punts a la classificació.

CERDANYOLA  VALLÈS. 1 punt.


Cerdanyola ha perdut en aquesta ronda 4 contra el SCC Sabadell. De moment es mantè amb només 1 punt, intentant classificar-se entre els 4 primers de grup. Va tenint en algunes rondes determinades baixes que mermen l'equip, però també hi ha jugadors que estan puntuant força com Gabriel Castellet, Francisco Baños o Michael Oratovsky al tauler 2. Cerdanyola Vallès aconseguirà reaccionar a properes rondes convertint-se en un oponent perillós; la temporada anterior ja va anar de menys a més. El proper dissabte desplaçament a Sitges, equip que ha aconseguit en aquesta ronda 4 el primer punt, serà un matx difícil.

SITGES. 1 punt.


L'objectiu del Sitges en aquesta Lliga és la permanència a Divisió d'Honor, per tant aquest punt aconseguit en ronda 4 contra el Reus Deportiu pot resultar vital. L'experiència d'aquest equip en aquesta categoria li pot valer molt en aquest tipus d'enfrontaments contra rivals directes. Jugadors amb interessant puntuació podriem citar a Antoni Escobar o Jose Luís Maroto. El proper dissabte un altre matx molt important contra Cerdanyola Vallès que també té 1 punt. Cerdanyola té millor equip però no es troba en el seu millor moment, Sitges tindrà molt a dir en aquest interessant matx.

TRES  PEONS. 0 punts.


Tres Peons no ha aconseguit cap punt en aquesta Lliga però està donant una notable imatge i competitivitat. Ha perdut per marcadors mínims contra equips favorits, i en aquesta ronda 4 contra el sorprenent Sant Andreu que porta 4 punts compartint liderat. De moment sembla que l'objectiu del Tres Peons serà aconseguir la permanència, el proper dissabte contra el Reus Deportiu intentarà puntuar davant un altre equip necessitat de punts. Pel Tres Peons destacar els 3 punts de 4 partides de Joan Prat, i també interessants i meritoris els dos punts de primer tauler de Jonathan Cruz.

REUS  DEPORTIU. 0 punts.

Negativa derrota d'aquest equip contra el Sitges en aquesta ronda 4; un dels principals rivals directes per aconseguir la permanència. De moment segueix sense puntuar, però ho intentarà segur el proper dissabte contra el Tres Peons que tampoc s'ha estrenat encara. Interessant matx en la lluita per la salvació a la categoria d'Honor. Els jugadors amb millor puntuació del Reus Deportiu són Ruben Fernandez i Antoni Benet. 



ALINEACIÓ  DE  LA  JORNADA  GRUP  1  RONDA 4



1)Santiago Beltran   Sitges
2)Arian Gonzalez    Sant Andreu
3)Danyyil Dvirnyy    Sant Josep de Badalona
4)Joan Fluvià   Sant Josep de Badalona
5)Antoni Gual       Escola d'Escacs de Barcelona
6)Francisco Baños     Cerdanyola Vallès
7)Miquel Angel Roca    Sitges
8)Antoni Marques      Tres Peons
9)Carles Díaz Camallonga    SCC Sabadell
10)Miquel A. Fernandez      Reus Deportiu


ALINEACIÓ  DE  LA  LLIGA  GRUP  1  DESPRÉS   RONDA  4



1)Karen Movsziszian   Sant Andreu    3 punts.
2)Joan Fluvià   Sant Josep de Badalona   4 punts.
3)Alvar Alonso   SCC Sabadell   3'5 punts.
4)Antoni Escobar   Sitges    2'5 punts.
5)Antoni Castelltort    Sant Andreu   3'5 punts.
6)Michael Rahal   SCC Sabadell   3'5 punts.
7)Jose Maria Hernando    SCC Sabadell   4 punts.
8)Ramón José     Sant Josep de Badalona   3'5 punts.
9)Gabriel Castellet    Cerdanyola Vallès      3 punts.
10)Ferran Gonzalez   Sant Andreu    3 punts.


ANUNCI   DEL  BLOG



Interessant article al Blog Chess Live sobre la partida Nakamura - Magnus Carlsen comentada pel GM Erwin Lami. "Cómo jugar ante Magnus Carlsen".