dilluns, 11 de novembre del 2013

Segona Partida. Tanteig i molt respecte de moment. Inclou comentaris GM Cuartas i Gabriel Beaskoa.



Segueix en directe:





http://chennai2013.fide.com/fide-world-chess-championship-2013-live/


Prèvia del matx

http://rabiosactualitatescacs.blogspot.com.es/2013/11/previa-del-matx-anand-carlsen-campionat.html


VISHWANATHAN  ANAND  -  MAGNUS  CARLSEN   1/2  -  1/2




Després dues rondes:

Anand  1
Carlsen  1

Propera partida dimarts 12 / 11 / 2013

Partida 2:
Blanques: Anand;  Negres: Carlsen




Comentaris GM Cuartas:

"De momento los dos se estan tanteando. Anand ha llevado la iniciativa en las dos partidas, pero sabe que debe guardar energias porque el matx puede ser largo; Carlsen tiene mucha energia y lo demuestra en sus partidas. Anand esperará posiciones con estructuras dinámicas i rupturas".



Comentaris Gabriel Beaskoa:


Avui es preveia acció al Campionat del Món. Les taules ràpides d'ahir deixaven Anand en una bona situació. Jugava amb blanques i tenia la possibilitat de posar-se per davant en el marcador. Quan hem vist e4 al tauler ens hem engrescat. Anand sempre ha jugat e4, però darrerament estava combinant aquest moviment amb d4, per entrar en posicions més tancades i de caire més posicional. El gran campió començava amb ganes i ambició, però tot ha canviat quan Carlsen ha respost amb c6. De les 346 partides de la base de dades en què Carlsen ha jugat contra e4, ha escollit la siciliana en 172 ocasions, i e5 en 137. Molt per sota, en tercer lloc, hi trobem la defensa Alekhine, poc comú entre l'elit mundial, que ha jugat 17 vegades. Per arribar a la Caro-Khan hem d'anar a la cinquena posició, i veiem que només l'ha jugat 6 vegades! És obvi que la sorpresa per Anand ha estat majúscula, com ha confessat més tard durant la roda de premsa.
Anand ha escollit la seva variant preferida, la clàssica (Cc3), i després dels moviments més comuns s'ha trobat amb 7...e6, una línia secundària que l'ha tornat a desconcertar. Carlsen ha aconseguit desestabilitzar el campió que, en veure's insegur per abordar una possible preparació de les negres en una variant secundària tan complicada i tàctica com aquesta, s'ha decidit per la variant més sòlida. S'han canviat moltes peces al centre i en el moment clau de la partida, Carlsen ha jugat Dd5, amb la intenció de canviar les dames. El jugador indi tenia llavors l'oportunitat de jugar per l'avantatge amb Dg4, però no ha vist res concret i, per sorpresa de tothom, ha canviat les dames. Ha acceptat que la partida no anava més enllà. Després, atacant amb les torres dos peons de l'enroc negre ha aconseguit forçar les taules, a la jugada 25.
En acabar, la roda de premsa ha estat curta i els dos jugadors han parlat poc, però Anand ha acceptat que Carlsen ha aconseguit sorprendre'l a la primera jugada.
Un altre dia tranquil. Els jugadors s'estan adaptant al matx i no tenen pressa per passar a l'acció, tot i que prometen fer-ho tard o d'hora. Nosaltres, els aficionats, esperem que aquest tempteig duri poc, i que després del dia de descans de demà, tornin amb ganes de sang. Potser llavors podrem veure de què són capaços aquests dos genis.
https://mail.google.com/mail/images/cleardot.gif


Llocs interessants on es comenta el mundial

http://www.ajedrez21.com/

http://www.ajedrez21.com/noticias/1774/mundial

http://www.escueladeajedrez.com/

http://www.escueladeajedrez.com/articulo/anand-carlsen

http://www.escueladeajedrez.com/articulo/partida_2_Carlsen_Anand

http://es.chessbase.com/post/leontxo-garca-en-directo-desde-madrs

http://cultura.elpais.com/cultura/2013/11/11/actualidad/1384145513_803492.html

http://deportes.elpais.com/deportes/2013/11/10/actualidad/1384100345_682055.html

https://www.facebook.com/ajedrezactual?hc_location=stream

http://www.chess-and-strategy.com/

http://chesslive.com/blog/

Kasparov sobre el matx: