dissabte, 18 de maig del 2013

Torneig Actiu Vila de Canovelles. Guanya Josep Manuel López. Entrada 100 del Blog


ACTIU  VILA   DE  CANOVELLES

Vàlid per al Circuit Català


Aquesta és l'entrada numero 100 d'aquest Blog de notícies d'escacs catalanes, que porta en funcionament desde el dia 5 de Febrer d'aquest 2013.

És una crònica de l'Actiu Vila de Canovelles que s'ha disputat aquest diumenge dia 19 organitzat pel Club Escacs Granollers - Canovelles, i que és vàlid per al Circuit Català 2013. El guanyador del Torneig ha estat el GM Josep Manuel López del SCC Sabadell. Han participat 66 escaquistes. 19 titulats internacionals. 6 dels quals GMs.



Crònica tres primeres rondes. Els favorits puntuen.

Com acostuma a passar els principals favorits anaven puntuant les dues primeres rondes; a excepció sempre d'alguna esporàdica sorpresa. Podríem comentar que els primers enfrontaments seriosos entre aspirants s'han produit a partir de la ronda 3. 



A la fotografia veïem la primera ronda amb veritable expectació i lluita entre grans, la tercera. Les partides eren: Peralta - Lazaro Lorenzo; Perpinyà - Narciso; Josep Manuel López - Rojas; Vidarte - Cruz; Orelvis Perez - Jorge Gonzalez. Al finalitzar aquestes primeres rondes han quedat un grup de 7 titulats internacionals amb 3 punts de 3 partides.

Crònica acabades rondes 4 i 5. Quedaran dos líders favorits.Totes les rondes són emocionants.

Després de la ronda 4 han quedat 3 líders que tenien 4 punts de 4 partides; eren Orelvis Pérez, Marcelo Panelo i Fernando Peralta. La ronda 5 prometia moltes emocions.

I així ha estat com es pot comprovar a la fotografia. Aquesta partida ha estat emocionantíssima. Cruz - Narciso. Enorme expectació, costava inclús trobar angle per fer la foto.


Arribavem al descans per dinar amb dos líders amb 5 de 5. GM Orelvis Pérez i GM Fernando Peralta. Ja eren abans de començar dos dels principals favorits. La resta es trobava ja a un punt de distancia.


Paella per dinar. Un dels atractius del torneig.

Abans de dinar petits anàlisi i ràpides per dos dels premiats d'edats. Gerard Ayats i Xavier Martínez Pla.



Arribava un dels moments del torneig. La paella es pujada al menjador. Aquí tothom col·labora.



Bona part dels participants dinavem al local de joc. Primer plat amanida amb embotits, paella i postre.



La paella ha tingut un èxit enorme.




Crònica rondes 6 i 7. Molta emoció a les primeres taules. Potser la cosa no serà de dos al final

Finalitzada la ronda 6 Orelvis Pérez, actual campió de Catalunya, quedava com a líder solitari; però els primers taulers no descansen, mai tenen partides fàcils. Aquí a la foto es comprova la concentració i lluita en aquesta ronda 7. Arian Gonzalez - Orelvis Pérez; Peralta - Cruz; Narciso - Leonardo Valdes; Joan Manuel López - Lázaro Lorenzo.



Quedarien amb 6 punts de 7 partides Orelvis Pérez i Arian Gonzalez. A mig punt Josep Manuel López, Miguel Muñoz i Cristian Cruz.


Crònica rondes 8 i 9. Josep Manuel López acaba brillantment el torneig proclamant-se campió

Això és el que passa quan algú perd ràpidament una partida i té càmara; pot fer fotos de la sala de joc amb tothom jugant sense pràcticament públic a les partides.


La ronda 8 tenia probablement la partida del torneig; reedició de la final del Campionat de Catalunya. Aquesta vegada Josep Manuel López guanyaria a Orelvis Pérez. El primer quedava com a líder empatat amb Arian Gonzalez i Miguel Muñoz.



A la ronda 9 Josep Manuel López guanyava una interessant i molt seguida partida a Arian Gonzalez. Miguel Muñoz també guanyava i acabaria segon. 



Classificació final

GM Josep Manuel López   SCC Sabadell     7'5 punts.   FOTO
GM Miguel Muñoz      Cerdanyola Vallès      7'5 punts.
GM Orelvis Pérez       Montcada                    7 punts.
GM Fernando Peralta   Cerdanyola Vallès      7 punts.
MF Arian Gonzalez      Sant Andreu               6'5 punts.

66 participants.