dilluns, 11 de març del 2013

Anàlisi Divisió d'Honor després ronda 8

El líder no punxa ni dóna indicis per fer-ho, és molt sòlid.

SCC SABADELL. 8 punts de 8 matxs. En el matx de retransmissió els líders van tornar a guanyar un matx amb solvència, aquesta vegada contra l'Andorra. GM Alvar Alonso repetia primer tauler, i jugadors com GM Juan Manuel López, MI Luís Rojas i MF Kike Colon continuen la seva destacable ratxa de victòries. Per exemple el primer 7 i mig de 8 partides; el segon 4 i mig punts de les 5 darreres; o 4 partides seguides guanyades del tercer. La setmana que ve se'ls hi presenta un matx complicat contra Sant Josep de Badalona, però sortiran com a favorits.



Segon classificat amb molt bon moment de victòries

BARCELONA  UGA. 7 de 8. Important victòria d'aquest equip davant el seu màxim rival de la temporada pasada, l'Escola d'Escacs Barcelona. S'ha situat ja com a "outsider" principal al títol en el cas que el Sabadell punxi en algun matx. Hi ha una inèrcia i estat de forma molt positiu de victòries darrerament. Confiança i optimisme no els hi faltarà. De tota manera encara els hi falten rivals complicats, per exemple el Montcada o el Barberà, amb qui s'enfrontaran la propera jornada en un interessant matx. En aquesta ronda 8 a destacar la victòria del GM Daniel Alsina que porta 4 i mig punts a les 6 darreres partides, interessant dada. També com deiem en l'anterior anàlisi jugadors en gran forma com el GM Xavi Vila, MI Hipòl·lit Asís o MI Angel Martin continuen guanyant.

Plaça provisional de podi de forma convinçent. Espera atentament el matx contra el segon.

MONTCADA. 6 de 8. Victòria molt important d'aquest equip en la lluita per les primeres posicions contra el potent Sant Josep de Badalona. GM Orelvis Pérez està darrerament aconseguint més victòries; 2 consecutives i 3 punts de les 4 darreres jugades. També jugadors com MI Víctor Vehí van a més amb una puntuació de 4 i mig de les 5 darreres; MF Erik Martínez que no ha perdut cap partida en tot el campionat; o MF Willyam Espinoza que porta 7 punts de les 7 partides jugades. La setmana que ve complicada visita al Foment Martinenc que també ha guanyat en aquesta jornada.

Equips que segueixen en la zona alta, atents al que fan els de dalt.

ESCOLA D'ESCACS BARCELONA. 5 de 8. Baixen les seves possibilitats després de perdre el matx de la jornada contra Barcelona Uga. De tota manera hi ha equip fort per recuperar posicions, estaran atents als enfrontaments dels primers i anar a guanyar per veure si poden recuperar places. La setmana que ve es desplacen a Figueres en un matx complicat perquè aquests es comencen a trobar en situació delicada i necessiten punts. GM Viktor Moskalenko segueix en bon moment de forma i porta 3 i mig punts a les 4 darreres partides.

BARBERÀ. 5 de 8. Contundent victòria contra el Sitges amb alineació inclosa del seu darrer fitxatge el primer tauler GM Alexander Ipatov. Poden resultar més competitius a partir d'ara. Compte amb aquest equip a les darreres rondes. Barcelona Uga no es pot confiar la ronda propera, li arriba un altre obstacle dur. GM Marc Narciso, MI Luc Bergez també estan en bona forma darrerament. I atenció al MC Benjamin Pérez que porta imbatut 6 punts de 8 partides.

SANT  JOSEP  DE  BADALONA.  4 i mig de 8. Derrota davant el Montcada que l'allunya provisionalment de les places de podi. L'equip és molt sòlid i dur, per tant podrien reaccionar en algun moment; ja han realitzat en rondes anteriors alguns matxs que han tret punts en moments complicats. MI Lázaro Lorenzo ha aconseguit una victòria de mèrit i està puntuant força a les darreres partides. També MI Marcelo Panelo es troba en bon moment. La setmana que ve juguen contra el líder el SCC Sabadell, no seran favorits però amb l'equip que tenen hi ha aspiracions a aconseguir puntuar.

Situació de mitja taula tot el campionat.

FOMENT  MARTINENC. 3 i mig de 8. Aquest equip s'ha sabut mantenir en aquestes posicions la major part del torneig. Important victòria per la mínima contra el Cerdanyola Vallès durant l'únic moment que semblava que tendien a anar cap el grup de darrera. Ja deiem en l'anterior anàlisi que podia ser un matx molt interessant. Jugadors de tota la vida del Foment Martinenc com MC Jordi de la Riva o MC Eduard Yepes estan darrerament puntuant força. La setmana que ve un matx molt complicat davant el Montcada.

No estan en places de promoció, però han de vigilar.

SANT ANDREU. 2 i mig de 8. Ja insinuavem en el darrer anàlisi que per aquesta zona una victòria et pot dur de baix a pujar vàries posicions. En aquest cas el Sant Andreu ha pasat de provisionalment ocupar plaça de promoció a pujar algunes posicions; això després de guanyar al Figueres en un matx on se'n va anar la llum i va ser molt complicat i igualat. Els dos primers taulers el GM Karen Movziszian i el MF Arian Gonzalez es troben en gran forma. La setmana que ve un altre matx contra rival directe, l'Andorra.

CERDANYOLA  VALLÈS. 2 i mig de 8. Derrota contra el Foment Martinenc que els posa en situació d'alerta un altre vegada. Va ser un matx igualat i disputat però finalment van caure per la mínima. El Cerdanyola Vallès ha repartit bastant els punts entre els seus jugadors, i també ha utilitzat i rotat varis jugadors del B. La setmana que ve voldran reaccionar i pujar posicions davant el Sitges.

Situació d'alerta, però esperen reaccionar aviat.

FIGUERES. 2 de 8. Després de la derrota mínima en el matx contra el Sant Andreu veuen la provisional promoció a tocar. Però van donar més bona imatge que en algun altre encontre anterior, només perdent per la mínima. Per tant hi ha indicis de reacció. També reparteixen els punts entre els taulers de davant i els de darrera. D'aquests destaca el paper del jove Alexandre Pinsach que porta les 5 partides jugades al A imbatut amb 3 i mig de 5. La setmana que ve juguen contra Escola d'Escacs Barcelona, matx molt complicat.

ANDORRA. 2 de 8. En el matx de retransmissió van perdre contra el líder SCC Sabadell. Després de la victòria de Sant Andreu, ara l'Andorra ocupa la plaça provisional de promoció. No va jugar el GM Davir Norwood que està fent un gran campionat, per tant van notar la seva absència i quan torni a jugar l'equip serà segur més competitiu. La setmana que ve a casa contra el Sant Andreu, un matx que pot decidir moltes coses en aquestes posicions de darrera.

Ho té molt complicat. Però tot i així seguiran lluitant perquè si promocionen volen estar el màxim competitius.

SITGES. Han tornat a perdre aquesta vegada contra el fort Barberà que darrerament arriba molt reforçat. Sens dubte els jugadors més en forma del Sitges són els primers taulers. En aquest matx no va jugar el segon tauler MI Josep Anton Lacasa. El necessitaran segur la propera jornada contra Cerdanyola Vallès. No tiraran la tovallola encara.