dimecres, 13 de febrer del 2013

Anàlisi equip per equip Lliga Catalana Divisió d'Honor 2013 després Ronda 4

Tornarem a fer la ja tradicional anàlisi equip per equip de la Lliga Catalana de Divisió d'Honor. Acabada la ronda 4.

Líder indiscutible, salva un altre obstacle dur.

SC  SABADELL. 4 de 4. El SC Sabadell continua liderant la classificació en solitari. Aquesta vegada s'ha trobat un matx dur contra el sempre difícil Barberà, i l'ha salvat justet per 6 a 4. Va superant obstacles durs ja que ha jugat contra Barcelona Uga, Escola Escacs Barcelona i Barberà. De tota manera encara no pot cantar victòria ja que li queden matxs complicats com el Sant Josep i el Montcada. El fitxatge estrella del SC Sabadell GM Paco Vallejo va jugant partides i està fent un notable torneig en el primer tauler. També està fent un bon torneig el nou i jove GM Alvar Alonso que porta uns interessants 3 de 4 d'"score". També excel·lent el rendiment de GM Josep Manuel López amb 4 de 4 partides. En general si segueixen així caminen cap al títol.

Estaran molt atents a qualsevol relliscada del líder. També volen guanyar el Campionat.

ESCOLA D'ESCACS BARCELONA. 3 de 4. Van perdre contra SC Sabadell a la ronda 3, però a la resta de matxs han demostrat molta solvència. Han utilitzat només 11 jugadors per als 4 matxs jugats, això ajuda a cohesionar l'equip; o sigui que cada vegada encara poden ser més forts. GM Cristian Cruz esta fent un excel·lent torneig amb 3 i mig punts d'"score". També destacables els 3 i mig punts de 4 de MI Alexandre Bofill. Són els actuals campions, i per tant encara se'ls ha de tenir en compte.

BARCELONA   UGA. 3 de 4. Després de perdre contra SC Sabadell, s'han recuperat i han anat salvant amb victòria els seus encontres. Hi ha un equip amb alguns joves que aniran agafant confiança. De moment destaquen els "scores" de MI David Pardo amb 3 de 4, i també MI Angel Martin que amb 4 de 4 està fent un excel·lent torneig. De moment estan puntuant bastant pels taulers de darrera. Jo els tindria en compte per la lluita pel títol encara, a més l'any passat ho van estar.

MONTCADA  3 de 4. Aquest equip pensava que aquest any no estaria per la lluita pel títol (veure anàlisi després ronda 1 a "Columna Oberta num 2") però em vaig equivocar, ho retiro. Ara penso que està allà encara, el factor de la jugada d'alinear el GM Matthieu Cornette a la ronda 3 em fa pensar que s'estan prenent molt seriosament aquest per equips. Se'ls ha de tenir en compte. La prova es aquesta victòria clara contra Cerdanyola Vallès a ronda 4. Destaca sobretot l'alt "Score" de MF José Camacho amb 4 de 4. En general pels taulers de darrera estan puntuant molt.

Equips molt competitius a mitja taula que encara tenen coses a dir

SANT  JOSEP  DE  BADALONA. 2 de 4. Es un equip fortíssim. I van anar a jugar a Figueres amb un equipàs, però aquests desplaçaments porten perill i van punxar per la mínima. De tota manera ni molt menys han dit la darrera paraula, tornaran a reaccionar, hi ha equip per fer-ho, només cal veure les actes. Interessant el rendiment de MF Ramon José amb 3 punts de 4 partides. En general reparteixen molt el punts entre els de davant, mig i taulers de darrera; no es detecten punts forts ni tampoc febles en el seu rendiment segons el numero de tauler.

BARBERÀ. 2 de 4. Ja ho veniem dient. Compte amb aquest equip. Doncs només va perdre contra el SC Sabadell per 4 a 6; van donar molt la cara.  I s'estan prenent seriosament el per equips, la prova es que a les dues rondes darreres ha jugat el GM Aimen Rizouk, i fins i tot !! la darrera ha jugat MI Jean Michael Sprenger. Sens dubte tenen coses a dir encara, sempre porten perill. Destaca l'"score" de Jonathan Alonso amb 3 de 4 partides; però també en general reparteixen molt els punts.

Equip sorpresa ara a mitja taula. Va fer 2 punts vitals.

ANDORRA. 2 de 4. Per mi segueix sent l'equip revelació. Portava 2 punts d'or per aconseguir la salvació. En aquesta jornada darrera va perdre amb claredat. Però aquest equip sap la lliga que juga i quins sóns els matxs importants per tant serà difícil de guanyar. Com ja vem comentar són molt potents els dos primers taulers. GM Oscar de la Riva porta 3 i mig de 4 partides; mentre que GM Davir Norwood porta 3 punts de 3 partides. Altres jugadors pateixen més però van aconseguint alguns punts i donant la cara. A casa seguirà sent molt fort aquest equip.

Equips històrics que cumpleixen a mitja taula

FOMENT  MARTINENC.  1 i mig de 4. El Foment Martinenc segueix a mitja taula. Tot i que va jugar contra el fort Barcelona Uga amb algunes baixes va perdre amb un resultat molt digne. Si segueixen així no tindran problemes per mantenir la mitja taula, o inclús podrien donar alguna sorpresa important si juga tothom i remuntar posicions. Ja vaig comentar que els taulers de darrera són forts i ofereixen solidesa a l'equip, aquí estan utilitzant varis jugadors però tots puntuen. El jugador amb millor "score" és MF Joe Ryan amb 3 punts de 4 partides. Equip complicat sempre.

SANT ANDREU. 1 i mig de 4. Es situen a mitja taula després de la victòria contra el Sitges. Sabien de la importància del matx i van presentar una alineació força potent per fer un punt d'or que els allunya dels llocs de descens. Ara encaren el que queda amb més confiança. Per mi molt destacable l'"score" del 1er tauler GM Karen Movsziszian que sempre juga contra gent duríssima i porta 3 punts de 4 partides.

Hi ha alarma, però es produirà una reacció, o en algun cas ja s'ha produït.

CERDANYOLA  VALLÈS 1 de 4. Jornada 4 no massa positiva per aquest equip. La clara derrota contra Montcada els situa aquí. Però estic segur que hi haurà reacció. Per exemple ara el 1er tauler GM Fernando Peralta ja està començant a ser un fixe de l'equip. A més els taulers de darrera estan puntuant; aquí haig de retirar el que vaig dir a l'anàlisi despres ronda 1 (butlletí "columna oberta"), on comentava que podien afluixar per darrera, fals del tot. hi ha gent amb interessant "score" com MF Gabriel Castellet amb 3 punts de 4 partides. Reaccionaran, que ningú ho dubti.

FIGUERES. 1 de 4. Sabia que reaccionarien. Han aconseguit una importantíssima victòria a casa contra el Sant Josep fent valer el "factor pista". Respiren ara una mica i encaren el que queda amb més moral. Reparteixen bastant els punts entre els taulers de davant i els de darrera. Sobretot destaca l'"score" de MF Jaume Vives. Seguiran sent un equip competitiu sobretot quan juguen a Figueres.

SITGES. 0 DE 4. Es l'equip que ho té més difícil, però no tiren la tovallola en cap moment. Per exemple ja vaig comentar que MI Josep Anton Lacasa està jugant; en general l'alineació que presentaven contra el Sant Andreu era força potent, si es repeteix poden aconseguir punts, que ningú ho dubti. Per mi té mèrit l'"score" de l'MI Enrique Fernández Aguado amb 2 de 4 tenint en compte que juga al tauler tercer.